Jussi Syren & The Groundbreakers (Fin)

Konsertin pääartisti 2019 on Jussi Syren & The Groundbreakers Etelä-Suomesta. Lisätietoja yhtyeestä ohessa:

Jussi Syren & The Groundbreakers Facebook

https://www.youtube.com/channel

syren.fi

Jussi Syren & The Groundbreakers on soittanut perinteistä bluegrass musiikkia vuodesta 1995 ja esiintynyt yhdeksässä Yhdysvaltain osavaltiossa ja kuudessa Euroopan maassa. Yhtyeen levyt ovat saavuttaneet hyvät arvostelut eri maiden musiikkimedioissa ja saanut runsaasti radioaikaa eri puolilla maapalloa.
Jussi Syren & The Groundbreakers julkaisi yhdennentoista albuminsa ”Bluegrass Headquarters” maaliskuussa 2019, palaten samalla Bluelight Recordsille. Viulistivieraana levyllä on Grammy-ehdokas ja 11-kertainen IBMA vuoden viulisti Michael Cleveland, USA.
Jussi Syren, laulu ja mandoliini; Tauri Oksala, banjo ja laulu; J.P.Putkonen, kitara ja laulu sekä vuosi sitten mukaan tullut Tero Mäenpää, basso ja laulu.

Grainville Train

Grainville Train tulee Jyväskylästä.

https://www.facebook.com/GrainvilleTrain/

Grainville Train on vuonna 2008 perustettu yhtye Jyväskylästä, joka soittaa aitoa Amerikan countrya ja countryrokkia. Grainville Train on kaikenkokoisten lavojen esiintyjä isolla meiningillä ja ohjelmisto koostuu mm.seuraavien tunnetujen artistien tuotannosta: Dierks Bentley, Keith Urban, Prad Paisley, Toby Keith, Blackberry Smoke, Hank Junior, Rex Robarts, Chris Young jne. Niko Rimbacher, laulu ja kitara; Harri Kingbolt, kitara; Arto Heinonen, basso; Janne Kaartinen, rummut  ja Esa Hautaniemi, kitara.

Easy West

Easy West on vuonna 2006 perustettu country-yhtye Pohjanmaalta. Yhtye on tämän vuoden alussa kokenut suuria muutoksia kun yksi perustajajäsenistä – Bengt Huhta – menehtyi lyhyen sairauuden jälkeen. Easy West:in ohjelmistoon kuuluu countrymusiikin aarteita ja yhtyeen tyylisuunta on lähinnä perinteinen country.


Kokoonpano:
Jannika Wiklund, laulu ja akustinen kitara; Pekka Viitala, steel-kitara, kitara ja laulu; Johan Emet, sähkökitara; Christian Lunabba, rummut ja Börje Nylund, basso.
Easy Westissä on mukana myös Janne Granlund, laulu ja kitara, joka on kuitenkin CR 13 aikoihin matkoilla.

Emet Kansanpuisto

KANSANPUISTONTIE 275   68500 KRUUNUPYY

Kartta Emet Kansanpuisto

Facebook Emet Folkpark

http://emet.fi/

Facebook Country Road 13

Emet Kansanpuisto (Emet Folkpark) sijaitsee Valtatie 13 varrella suurin piirtein Kokkolan ja Kaustisen puolessa välissä luonnonkauniin Emetjärven rannalla.

Emetin Kansanpuiston järjestelyistä vastaa SÖU:n Första Ungdomsringen. Kesäkausina täällä järjestetään suosittuja tansseja.

”Countryukko” tulee jälleen

Moni varmaan muistaa Country Road 13 -konsertit, jotka järjestettiin vuosina 1978-1997 Emetin Kansanpuistossa. Konsertin tunnus,countryukko”,  joka löytyi plakaateissa, ilmoituksissa, julisteissa ja tarroissa tuli tunnetuksi paikallisen countryväen keskuudessa.

Viime vuonna Emetin Kansanpuisto juhli 50-vuotista olemassaoloaan. Osana juhlanviettoa herätettiin Country Road 13 konsertti uudelleen. Viime vuoden konsertti sai paikalle yli 300 kävijää. Kävijät olivat liikuttavan yksimieleisiä siitä, että myös tänä kesänä tulee järjestää tapahtuma samassa paikassa ja aikaan.

Kun 40 vuotta sitten järjestettiin ensimmäinen Country Road 13 tapahtuma niin tämän vuoden konserttia vietetään juhlinnan merkeissä. Luvassa on nostalginen tapahtuma ”vanhan hyvän ajan” tyyliin.

 

Country Road 13 Concert historiikki

Vuosina 1978 – 1997 pidettiin Emetin Kansanpuistossa ulkoilmatapahtuma, jonka nimeksi tuli Country Road 13 Concert. Konsertti/festivaali oli aikoinaan Suomen suurimpia country-tapahtumia. Yleisöennätys on vuodelta 1981 kun lähemmäs 3000 ihmistä oli kokoontunut näkemään ja kuulemaan zydeco-musiikin kuningatarta Queen Ida & Bon Temps Zydeco Band.

Yleisöä ovat vuosien mittaan viihdyttäneet monet arvostetut countryartistit maailman eri kolkilta. Tunnettuja nimiä kuten Tommy Collins (USA), Doyle Holly (USA) , Robin Right (USA), George Highfill (USA), Björo Håland (NOR), Elisabeth Andreasson (SWE), Alf Robertson (SWE) och Mats Rådberg (SWE) mainitaksemme muutamia. Niin ikään suurin osa kotimaisista alan artisteista/yhtyeistä ovat esiintyneet Country Road 13 -tapahtumassa kuten Country Express, Vanha Isäntä, Mayflower, Freud Marx Jung & Engels sekä monet muut. Country Life -yhtyettä voidaan pitää konsertin housebändinä. Yhtye on omien esiintymisien lisäksi on toiminut myös useimpien ulkomaalaisten artistien taustabändinä.

Valitettavasti 1990-luvun puolivälin jälkeen kiinnostus Country Road 13 Concert -tapahtumaa laantui eikä enää ollut taloudellisia mahdollisuuksia jatkaa.

 

Miksi tällainen ”elvytys”?

Kuten aikaisemmin kävi ilmi niin Country Road 13 Concert armon vuonna 2017 oli osa Emetin Kansanpuiston 50-vuotis juhlallisuuksia. Samalla se oli myös nostalginen yritys elvyttää vanhaa hienoa perinnettä. Vuoden 2017 tapahtuma onnistui ja oli kovasti pidetty, joten jatkoa on luvassa.

Country Road 13 -konsertti pidettiin aina sunnuntai-iltapäivisin ja se oli kaikenikäisille – oikea koko perheen tapahtuma. Niin myös tällä kertaa.

Esiintymislava tulee olemaan rekka-auton lava aivan kuten ensimmäisellä konsertilla 1970-luvun lopulla. Puupenkkejä tullaan laittamaan niille jotka haluavat kuunnella istualtaan ja kukin voi myös tuoda omia puutarhatuoleja. Jos hyvä musiikki saa aikaan kovaa nälkää niin paikan päältä löytyy syötävää ja juotavaa eri muodossa. Jos sää ei ole suosiollinen niin koko tapahtumaa voidaan pitää tanssipaviljongin suojassa.

Loput on kiinni teistä – TULKAA VIIHTYMÄÄN!