Old Tumblers

Paikallisen lisän tuo Old Tumblers -yhtye:

”Old Tumblers on joukko soitoniloisia kavereita Pohjanmaalta. Osa on jammailut yhdessä useita vuosia, mutta juuri tämänhetkinen kokoonpano on ollut kasassa pari vuotta. Yhtye soittaa ”hieman modernimpaa” countrya, mm. Marty Stuat, Vince Gill ja Billy Ray Cyrus. Ohjelmassa on myös vanhempaa perinteistä countrya. Tumblerseilla on takanaan useita vuosia countryn ja tanssimusiikin parissa.
Old Tumblersit ovat: Leif Knutar, laulu ja akustinen kitara, Teerijärvi. Toni Sandvik, rummut, Kovjoelta. Jan Enqvist, basso, Ähtävältä. Jani Sandvik, pedal steel ja dobro, Katternö. Esa Finnilä, sähkökitara ja laulu, Vaasasta. Päivän kunniaksi bändiä on vahvistettu kahdella kauniisti laulavalla Teerijärveläisellä tytöllä, nimittäin Marika Forsanderilla ja Emma Hanhikoskella.

Emet Kansanpuisto

KANSANPUISTONTIE 275   68500 KRUUNUPYY

Kartta Emet Kansanpuisto

Facebook Emet Folkpark

http://emet.fi/

Facebook Country Road 13

Emet Kansanpuisto (Emet Folkpark) sijaitsee Valtatie 13 varrella suurin piirtein Kokkolan ja Kaustisen puolessa välissä luonnonkauniin Emetjärven rannalla.

Emetin Kansanpuiston järjestelyistä vastaa SÖU:n Första Ungdomsringen. Kesäkausina täällä järjestetään suosittuja tansseja.

”Countryukko” tulee jälleen

Moni varmaan muistaa Country Road 13 -konsertit, jotka järjestettiin vuosina 1978-1997 Emetin Kansanpuistossa. Konsertin tunnus,countryukko”,  joka löytyi plakaateissa, ilmoituksissa, julisteissa ja tarroissa tuli tunnetuksi paikallisen countryväen keskuudessa.

Viime vuonna Emetin Kansanpuisto juhli 50-vuotista olemassaoloaan. Osana juhlanviettoa herätettiin Country Road 13 konsertti uudelleen. Viime vuoden konsertti sai paikalle yli 300 kävijää. Kävijät olivat liikuttavan yksimieleisiä siitä, että myös tänä kesänä tulee järjestää tapahtuma samassa paikassa ja aikaan.

Kun 40 vuotta sitten järjestettiin ensimmäinen Country Road 13 tapahtuma niin tämän vuoden konserttia vietetään juhlinnan merkeissä. Luvassa on nostalginen tapahtuma ”vanhan hyvän ajan” tyyliin.

 

Country Road 13 Concert historiikki

Vuosina 1978 – 1997 pidettiin Emetin Kansanpuistossa ulkoilmatapahtuma, jonka nimeksi tuli Country Road 13 Concert. Konsertti/festivaali oli aikoinaan Suomen suurimpia country-tapahtumia. Yleisöennätys on vuodelta 1981 kun lähemmäs 3000 ihmistä oli kokoontunut näkemään ja kuulemaan zydeco-musiikin kuningatarta Queen Ida & Bon Temps Zydeco Band.

Yleisöä ovat vuosien mittaan viihdyttäneet monet arvostetut countryartistit maailman eri kolkilta. Tunnettuja nimiä kuten Tommy Collins (USA), Doyle Holly (USA) , Robin Right (USA), George Highfill (USA), Björo Håland (NOR), Elisabeth Andreasson (SWE), Alf Robertson (SWE) och Mats Rådberg (SWE) mainitaksemme muutamia. Niin ikään suurin osa kotimaisista alan artisteista/yhtyeistä ovat esiintyneet Country Road 13 -tapahtumassa kuten Country Express, Vanha Isäntä, Mayflower, Freud Marx Jung & Engels sekä monet muut. Country Life -yhtyettä voidaan pitää konsertin housebändinä. Yhtye on omien esiintymisien lisäksi on toiminut myös useimpien ulkomaalaisten artistien taustabändinä.

Valitettavasti 1990-luvun puolivälin jälkeen kiinnostus Country Road 13 Concert -tapahtumaa laantui eikä enää ollut taloudellisia mahdollisuuksia jatkaa.

 

Miksi tällainen ”elvytys”?

Kuten aikaisemmin kävi ilmi niin Country Road 13 Concert armon vuonna 2017 oli osa Emetin Kansanpuiston 50-vuotis juhlallisuuksia. Samalla se oli myös nostalginen yritys elvyttää vanhaa hienoa perinnettä. Vuoden 2017 tapahtuma onnistui ja oli kovasti pidetty, joten jatkoa on luvassa.

Country Road 13 -konsertti pidettiin aina sunnuntai-iltapäivisin ja se oli kaikenikäisille – oikea koko perheen tapahtuma. Niin myös tällä kertaa.

Esiintymislava tulee olemaan rekka-auton lava aivan kuten ensimmäisellä konsertilla 1970-luvun lopulla. Puupenkkejä tullaan laittamaan niille jotka haluavat kuunnella istualtaan ja kukin voi myös tuoda omia puutarhatuoleja. Jos hyvä musiikki saa aikaan kovaa nälkää niin paikan päältä löytyy syötävää ja juotavaa eri muodossa. Jos sää ei ole suosiollinen niin koko tapahtumaa voidaan pitää tanssipaviljongin suojassa.

Loput on kiinni teistä – TULKAA VIIHTYMÄÄN!