Country Road 13 Concert historiikki

Vuosina 1978 – 1997 pidettiin Emetin Kansanpuistossa ulkoilmatapahtuma, jonka nimeksi tuli Country Road 13 Concert. Konsertti/festivaali oli aikoinaan Suomen suurimpia country-tapahtumia. Yleisöennätys on vuodelta 1981 kun lähemmäs 3000 ihmistä oli kokoontunut näkemään ja kuulemaan zydeco-musiikin kuningatarta Queen Ida & Bon Temps Zydeco Band.

Yleisöä ovat vuosien mittaan viihdyttäneet monet arvostetut countryartistit maailman eri kolkilta. Tunnettuja nimiä kuten Tommy Collins (USA), Doyle Holly (USA) , Robin Right (USA), George Highfill (USA), Björo Håland (NOR), Elisabeth Andreasson (SWE), Alf Robertson (SWE) och Mats Rådberg (SWE) mainitaksemme muutamia. Niin ikään suurin osa kotimaisista alan artisteista/yhtyeistä ovat esiintyneet Country Road 13 -tapahtumassa kuten Country Express, Vanha Isäntä, Mayflower, Freud Marx Jung & Engels sekä monet muut. Country Life -yhtyettä voidaan pitää konsertin housebändinä. Yhtye on omien esiintymisien lisäksi on toiminut myös useimpien ulkomaalaisten artistien taustabändinä.

Valitettavasti 1990-luvun puolivälin jälkeen kiinnostus Country Road 13 Concert -tapahtumaa laantui eikä enää ollut taloudellisia mahdollisuuksia jatkaa.