Easy West on vuonna 2006 perustettu country-yhtye Pohjanmaalta. Yhtyeen omien sanojen mukaan tyyliksi on ajan saatossa muodostunut ”leirinuotiocountry”, jossa keskeisiä ovat tarinapainotteiset tekstit ja stemmalaulu.

Easy West on vuosien aikana osallistunut eri tyyppisiin musiikillisiin haasteisiin mm.  Merle Haggardin ja Buck Owensin musiikkiin pohjautuva ”Sounds of Bakersfield”. Keväällä 2016 yhtyeellä oli antoisa yhteistyö Juthbackan Teaterin ”Ensam cowboy sökes” esityksessä Kulttuuritalo Scalassa Uusikaarlepyyssä.

Aikamatka
Uudessa  ”Easy West plays Hank Williams” -projektissa yhtye lähtee aikamatkalle löytääkseen autenttisen 1950-luvun countrysoundin. Easy Westin muusikot ovat tällä kertaa luopuneet pääinstrumenteistaan päästäkseen äänimaailmassa mahdollisimman lähelle sen aikaisia esikuviaan. Tuolloin rumpuja ei vielä kokoonpanoissa juuri nähty kun taas akustinen kitara, sähkökitara, viulu, steelkitara ja kontrabasso yleisesti kuuluivat kuvaan.

Tästä johtuen ”Easy West plays Hank Williams” -projektissa on seuraava kokoonpano: kitaristi Janne Granlund viilaa viulua, kitaristi Pekka Viitala asettuu steelkitaran taakse, pianisti Johan Emet soittaa sähkökitaraa, rumpali Christian Lunabba tarttuu akustiseen kitaraan ja Börje Nylund vaihtaa sähköbassonsa kontrabassoon. Laulumikrofonin takana on edelleen Bengt Huhta, joka vastaa myös kertomuksesta Hank Williamsin elämästä ja musiikista.

Countrymusiikin legenda
Hank Williams
on eräs countrymusiikin tunnetuimmista nimistä kautta aikain. Suhteellisen lyhyen, mutta intensiivisen uransa aikana hän ehti tehdä roppakaupalla hittikappaleita. Hänestä on tullut perinteisen countrymusiikin uranuurtaja kuten tyyli tänä päivänä tunnetaan.

”Easy West plays Hank Williams” -projektissa yhtye esitttää suuren legendan säveltämiä tai esittämiä tunnettuja kappaleita. Kaikki sovitukset on tehty alkuperäisiä kunnioittaen, myös soundi ja pukeutuminen noudattavat ajan henkeä. Esityksessä musiikin kanssa vuorottelee Hank Williamsin elämästä ja lauluista kertova tarina.

Viihdyttävä ja informatiivinen esitys kestää kokonaisuudessaan noin 2 x 50 min., mutta se voidaan tarpeen vaatiessa esittää myös lyhennetyssä muodossa.