Easy West är ett österbottniskt countryband som bildades 2006. Bandet har hittat en egen stil som man kallar ”lägereldscountry” där berättande sångtexter och mycket stämsång ligger i focus.

Easy West har under åren också tagit sig an olika musikaliska utmaningar och har bland annat medverkat i projektet ”Sounds of Bakersfield” med musik av Merle Haggard och Buck Owens. Under våren 2016 hade bandet ett givande samarbete med Juthbacka Teater i den mycket omtyckta föreställningen ”Ensam cowboy sökes” Kulturhuset Scala i Nykarleby.

Tidsresa
I det nya projektet ”Easy
West plays Hank Williams” beger sig bandet ut på en tidsresa för att försöka hitta det autentiska countrysoundet från ett tidigt 1950-tal. För att så långt som möjligt kunna låta som sina förebilder har musikerna i Easy West denna gång valt att byta ut sina huvudinstrument mot de instrument som ingick i ett dåtida countryband. T.ex så fanns vanligen inga trummor i instrumentuppsättningen medan däremot akustisk gitarr, elgitarr, fiol, steelguitar och kontrabas som regel fanns med.

Projektet ”Easy West plays Hank Williams” får därmed följande uppsättning: gitarristen Janne Granlund filar på fiolen, gitarristen Pekka Viitala sätter sig bakom steelgitarren, pianisten Johan Emet trakterar elgitarren, trummisen Christian Lunabba tar sig an den akustiska gitarren och Börje Nylund byter ut sin elbas mot kontrabas. Bakom sångmikrofonen finns fortsättningsvis Bengt Huhta som även står för berättelsen om Hank Williams liv och musik.

Countrylegenden
Hank Williams är ett av de genom tiderna mest kända namn
en inom countrymusiken. Under sin relativt korta men intensiva karriär hann han göra massvis med hitlåtar och kom också att bli något av en stilbildare för den traditionella countryn så som vi känner den idag.

I projektet ”Easy West plays Hank Williams” spelar Easy West kända låtar som skrivits eller framförts av den stora legenden. Alla arrangemangen är gjorda med stor respekt för originalen. Också soundet och klädseln går i tidsenlig stil och låtarna varvas med en berättelse om Hank Williams och hans musik.

Den underhållande och informativa föreställningen räcker i sin helhet ca. 2 x 50 min. men kan vid behov också framföras i förkortad form.