Bio

Bengt HuhtaBengt Huhta
Sång och akustisk gitarr
Född 1949 i Karleby. Bengt startade sin professionella karriär vid tre års ålder. Klädd i sjömans dräkt reste han med sin mor på ett passagerar tåg och upptäckte att han kunde tjäna godispengar genom att sjunga för damerna.
I mitten på 60-talet sjöng Bengt R&B, rock’n roll och dans musik i olika band till 1968 när han under artist namnet Kristian vann “Syksyn Sävel” – en musik tävling i Finlands TV – med sången “Näin on”. Några hektiska år med massor av spelningar över hela Finland samt några turnéer till Sverige följde varefter Bengt flyttade till utomlands år 1975. Efter tio år i Sverige återvände han till Finland och har bott I Karleby regionen sedan 1990 och jobbat som rektor i Öja skola.

Peter NylundPeter Nylund
Steel gitarr
Född 1960 i Kronoby. En av de grundande medlemmarna i Country Life. Har medverkat på ett stort antal inspelningar på olika håll i Finland. Har som första nordbo blivit inbjuden att spela på europas största steel guitar festival Irish Steel Guitar Festival. Till vardags jobbar Peter inom reklambranschen och är bosatt i Terjärv.

Pekka ViitalaPekka Viitala
Gitarr och sång
Född 1968 i Kaustby. Pekka började ta piano lektioner vid nio års ålder men bytte om till klassisk gitarr och elektrisk gitarr när han bildade ett band tillsammans med några vänner vid tretton års ålder. Pekkas första musikaliska influenser var The Shadows och Hurriganes. Han har spelat i olika band sedan 1980-talet. Till professionen är Pekka jordbrukare.

Jan GranlundJan Granlund
acoustic guitar and harmony vocal
Född 1954 i Karleby. Janne växte upp i en familj där andliga musiken hade en framträdande roll. Janne spelade olika instrument under skoltiden och i tonåren började han spela på skoldanser och fester. Som vuxen har Janne spelat i olika dansband även om country rock verkar vara närmast hjärtat. Han jobbar som musik terapeut och är egen företagare.

Christian LunabbaChristian Lunabba
Trummor
Född 1965 i Jakobstad. Familjen flyttade 1974 till Lepplax. Sin första skiva köpte han 1975 av sina kusiner i Sverige. På A-sidan stod det Waterloo, B-sidan Honey Honey…. Christian tycker om alla sorters musik, det är låten eller stycket som avgör. Nuvarande band är Winchester och Magpie – rock och country. Jobbar i det civila som båtbyggare.

Börje NylundBörje Nylund
Bas
Född 1957 i Kronoby. Upptäckte countrymusik i mitten av 70-talet och grundade bandet Country Life tillsammans med sin bror och två kusiner. Redan i unga år var Börje intresserad av ljudteknik och 1992 startade han Northern Stars som erbjuder inspelningar, ljudåtergivning och olika musikevenemang.