Northern Stars | Studio | Ljudåtergivning

northern stars logo

N O R T H E R N  S T A R S

Erbjuder tjänster inom musikbranschen enligt mottot: erfarenhet möter utveckling. Modern teknik i kombination med ett digert kunnande som anskaffats under flera decennier gäller för vår del som en garanti för ett gott resultat.

* Studio och musikproduktionStudio
* Inspelning och ljudåtergivning
* Uthyrning av ljudutrustning
* Musikevenemang och artistförmedling

info@countrymusic.fi | GSM +358 50 521 7222 Börje Nylund

 

STUDIO OCH MUSIKPRODUKTION

studio2För de erfarna artisterna/banden erbjuds tjänster från en helt normal inspelningsstudio
Vi kan spela en hela bandet på en gång eller varje spår skilt för sej helt enligt kundens önskemål. Om så behövs kan vi också göra inspelningarna på annat håll med ambulerande utrustning för att sen slutmixa i studion. Studions nervcenter består av en Sony DMX R-100 mixer och via den gör vi också slutmixen. Vidare så finns Focusrite:s preampar; Sony:s, Roland:s, Yamaha:s ja ART:s effekter; Audio-Technica:s, Sennheiser:s, Röde:s, AKG:s ja Shure:s mikrofoner till förfogande. Som ”bandspelare” och editor använder vi Cubase medan WaveLab tar hand om mastringen. Som monitorer använder vi i huvudsak Genelec:s högtalare.

För nybörjare och mindre erfarna artister/band
erbjuder vi förutom ovannämnda tjänster vid behov också hjälp med följande saker: arrangemang, förmedling av lämpliga musiker, produktion (producent) och pappersexercis (ISRC, Teosto/NCB, Gramex).

* Från Northern Stars får ni alla tjänster inom musikproduktion under samma tak och om så önskas så kan vi ta hand om hela tillverkningsprocessen tills kunden har de färdiga skivorna i sin hand.

* Grafisk formgivning: cd-omslag, affischer, fotografering.

* Northern Stars som skivmärke producerar närmast country- och annan rootsmusik. För tillfället ett femtiotal egna produktioner.

* Övrig prodution uppgår i dagsläget till långt över hundra skivor.

* I studion finns möjlighet till övernattning för mera långväga gäster.

 

LJUDÅTERGIVNING OCH DOKUMENTATION

lankku* Ljudåtergivning
På fester, konserter, möten och andra evenemang är det viktigt att kunna göra sej hörd – det är faktiskt av avgörande betydelse för hur hela arrangemanget lyckas. Det är viktigt att redan i planeringsskedet bedöma vilka behov av ljudåtergivning som finns – en bra planering är halva jobbet.
Northern Stars erbjuder – med en lång och gedigen erfarenhet av ljudåtergivning – ljudanläggningar som passar för de flesta slags tillställningar i de mest varierande miljöer.
Planera och diskutera – Northern Stars vill erbjuda lösningar där kapaciteten anpassas efter det behov som finns!

* Dokumentation
Med hjälp av mobil utrustning kan inspelningar göras även i andra lokaliteter som t.ex. kyrkor, konsertsalar, skolor m.m. för att sedan mixas och editeras i studion.

 

MUSIKEVENEMANG OCH ARTISTER

Kontakt till artister och evenemang

BÖRJE NYLUND

Countrymusik har legat Börje Nylund varmt om hjärtat ända sedan medlet av 1970-talet och har med tiden blivit något av en livsstil. Firman Northern Stars grundades 1992 och den tidigare fritidssysselsättningen blev därmed också ett arbetstillfälle.

Här hittar du Northern Stars Musikbutik , med egen produktion av countrymusik direkt från Finska prärien. Du kan kika in i den fridfullt idylliska studioatmosfären samt information om övriga tjänster som musikproduktion, ljudåtergivning, artistförmedling och grafisk planering.