Musikevenemang | Artister

nojes-nomaderna-logoFör nöjes skull

NöjesNomaderna vill erbjuda underhållning i form av högklassiga artister och/eller band till olika slags evenemang. Vårt specialområde är rootsmusik – country, blues, rhythm´n blues, rockabilly osv.
Vid behov har NöjesNomaderna också själva möjlighet att arrangera tillställningar och tar då även hand om marknadsföring, ljudåtergivning, ljus och allt annat som behövs för att genomföra ett lyckat evenemang.
Om en konsert, en byafest, en temakväll, en firmafest eller nån annan form av tillställning är aktuell och det känns att NöjesNomaderna kan vara svaret på era frågor så ta kontakt med oss så diskuterar vi vidare. Vi är uppriktigt intresserade av detta.
Vi hörs!

 

E V E N E M A N G

 Facebook

Country Gigs Ostrobothnia

17.8.2018 EASY WEST
STRANDIS
Assarskärsvägen 1  68570 Larsmo
http://strandis.fi

 

Country Road 13     1.7.2018

Under åren 1978 – 1997 hölls vid Emet Folkpark ett utomhusevenemang som bar namnet Country Road 13 Concert. Konserten/festivalen var i tiderna en av Finlands största inom countrymusiken och publikrekordet är från 1981 när närmare 3000 människor hade samlats för att se och höra zydecodrottningen Queen Ida & Bon Temps Zydeco Band.

Läs mer om Country Road 13

 

 

 

 

Krombi Country & Blues 11.11.2017
Country Life featuring Sonja Biskop
Crown Village Band
Night Train

Facebook/Events

 

 

 

 

cbkoosteKrombi Country & Blues

Ett evenemang i Kronoby som är en fortsättning på de österbottniska countrytraditionerna. En småskalig men familjär tillställning med ett utbud av nationellt och internationellt kunnande. Krombi Country & Blues tar vid där Crown ´n Country, Town ´n Country ja Country Road 13 slutade. Anordnats från och med 2009 och fortsätter 12.11.2016.

2016: Mats Rådberg (Sverige), Larry Peninsula Band, Los Warana
2015: Gina Samuelson (Sverige), Casey’s Case, Johan Emet & The Masters of the Universe
2014: E.B.Anderson & The Resolutes (Kanada), Spinning Jennies (Sverige), Rude Mood, Guy Enqvist
2013: Laramie Rock Co, Betania Blues Ensemble, Easy West
2012: Tony Lewis (USA), St. Marcus Blues Band
2011: Erja Lyytinen, Kari Mäkinen & Esko Padinki

 

 

 

music café polaris logoMusic Café
Trivselkvällarna på Music Café POLARIS är till för alla som gillar god mat och bra underhållning. Bland artisterna finner vi både etablerade och nya artister och band. Music Café POLARIS erbjuder en avslappnad atmosfär med musiken i centrum under ”mänskliga tider”.

 

A R T I S T E R

 

Easy West Tribute to Hank Williams

Hank Williams är ett av de genom tiderna mest kända namnen inom countrymusiken. Under sin relativt korta men intensiva karriär hann han göra massvis med hitlåtar och kom också att bli något av en stilbildare för den traditionella countryn så som vi känner den idag.

I projektet ”Easy West plays Hank Williams” spelar Easy West kända låtar som skrivits eller framförts av den stora legenden. Alla arrangemangen är gjorda med stor respekt för originalen. Också soundet och klädseln går i tidsenlig stil och låtarna varvas med en berättelse om Hank Williams och hans musik.

Mer info:
Easy West Plays Hank Williams

 

EasyWest2016Easy West
Easy West är ett countryband från den finländska västkusten som har sitt högkvarter i Kronoby. Sammanräknat har de här veteranerna över två seklers scenvana. Easy West består av mogna musiker och utan stress, brådska eller behov att framhäva sig själva har deras avslappnade musik förädlats till något som bandmedlemmarna själva kallar för ”lägereldscountry” eller ”cowboy schlager” där repertoaren innehåller sånger med fokus på berättande texter

Easy West: Bengt Huhta, sång; Jan Granlund, sång, gitarr, mandolin och munspel; Pekka Viitala, sång, gitarr, dobro och steel gitarr; Christian Lunabba, trummor; Börje Nylund, bas.

Smakprov här:
In The Long Run
Moments in Time

Mer Info:
www.easywest.webs.com

cl8Country Life
Country Life bildades redan år 1977 och är därigenom ett av Finlands äldsta nulevande countryband. Under karriärens guldålder på 1980-talet och under 1990-talets början turnerade Country Life rätt så flitigt på olika countrytillställningar runt om i Norden. Bandet fick också äran att agera kompband under många europeiska och amerikanska artisters turnéer i Skandinavien.
Under 2000-talet har Country Life enbart haft sporadiska framträdanden. Man kan säga att bandet mår ”efter omstädigheterna väl” men varken någon slutgiltig nedläggning eller comeback ser i dagsläget ut att vara aktuell.
Country Life: Rejd Nylund, sång och akustisk gitarr; Henry Riihimäki, elgitarr och sång; Peter Nylund, steel gitarr och sång; Peter Edström, trummor; Börje Nylund, bas.

OldtimersSounds of Bakersfield – country när den är som bäst

The Bakersfield Sound tillhör med sitt tidlösa förenklade sound countrymusikens mest äkta och trovärdiga stilinriktningar och är enligt många den enda ”riktiga countrymusiken”. De österbottniska countrymusikerna Ostrobothnia Oldtimers framför Bakersfield soundets mest kända låtar med känsla och respekt. Sounds of Bakersfield tar er med på en musikalisk resa i countrylegenderna Merle Haggards och Buck Owens’ fotspår. Läs mera om Sounds of Bakersfield och boka Ostrobothnia Oldtimers.

Smakprov här:
Sounds of Bakersfield