Country Life

 

Countrymusiikissa on oikea tunnelma

clpeltoCountry Life on todennäköisesti yksi Suomen vanhimmista ”olemassa olevista” country yhtyeistä. Veljekset Börje ja Peter Nylund, heidän serkkunsa Rejd Nylund ja heidän yhteinen kaverinsa Peter Edström perustivat Country Lifen 4.9.1977. Jo paljon aikaisemmin olivat Nylundit jammaileet yhdessä Countrya eikä kenellekään ollut epäselvää millaista musiikkia yhtye alkaisi soittaa. Kun sitten vielä yksi serkku, Gunder Lövsund liittyi mukaan, todettiin viileästi että kyseessä taitaa olla ”sukuvika”. Muutamien vuosien säännöllisten treenien ja keikkojen jälkeen v. 1983 orkesteri sai loistavan vahvistuksen ulkomailta, nimittäin kandansuomalaisen Henry Riihimäen.

Voittoja kilpailuissa

Kaksi kertaa on Country Life voittanut country musiikin Suomenmestaruuden (toisen cljokiyhdessä Sonja Biskopin kanssa) ja edustanut Suomea kovatasoisessa Euro Country Music Master kilpailussa Belgiassa, jossa se ylsi mahtavasti 6. sijalle.
Kun levyn teko tuli ajankohtaiseksi, päätti Country Life tuttuun pohjalaiseen tyyliin, että ”tämä tehdään itse”. Ei kun tuumasta toimeen ja niin rakennettiin studio talkoovoimin, Ejdeen, Purmoon sekä perustettiin oma tuotantoyhtiö ”Music Barn Productions”, kerättiin valtavasti omia kappaleita ja aloitettiin äänitykset.

 

cl4Ensimmäinen levy ”Nashville Dreams”

Todennäköisesti me elimme juuri tuota unelmaa siihen aikaan. Siitä huolimatta, että kaikki olivat kokemattomia niin studiomuusikoina, tuottajina kuin teknisinä asiantuntijoina, tuli levystä todellinen menestys. Arvostetun riikinruotsalaisen musiikkilehden Kountry Korralin lukijat valitsivat ”Nashville Dreams” levyn vuoden pohjoismaiseksi countrylevyksi 1986. Seuraava levy ” Ten Years” hipoi samoja sijoituksia eri äänestyksissä.
Country Life keikkaili ahkerasti erilaisissa Country tapahtumissa ympäri pohjoismaita -80 luvulla ja -90 luvun alussa. Country Life on saanut kunnian olla taustaorkesterina useille skandinaavisille ja amerikkalaisille artisteille, heidän ollessaan kiertueella Suomessa ja Ruotsissa.
Orkesteri on toiminut myös housebändinä Emetin tanssilavalla pidetyissä Country Road 13 konserteissa, Town ´n Country Pietarsaaressa (Jaakonpäivillä) ja Crown ´n Countryssa Kruunupyyssä.

clsiltaCountry Lifellä on 2000-luvulla ollut vain yksittäisiä esiintymisiä. Vuonna 2007 Orkesteri vietti 30-vuotis juhlia Norvallassa Vöyrillä, johon oli saapunut yli 500 fania kuuntelemaan suosikkiaan. Voidaan sanoa että County Life ”elää ja voi olosuhteisiin nähden hyvin” eikä nyt varsinaisesti lopettaminen tai comeback näytä ajankohtaiselta.

Discografia:

Nashville Dreams (1986 LP)
Season´s Greetings (1986 c-kasetti, joululauluja)
Ten Years (1988 LP)
Off Stage (1990 c-kasetti)
Tracks n’ Treats (2007 CD)
Tracks-CD on kooste orkesterin aikaisemmasta tuotannosta sekä orkesterin ensimmäisen toimintapuoliskon tallenteita harjoituksista, demoäänitteistä ja konserteista. Tupla-albumi sisältää kaiken kaikkiaan 52 kappaletta.
Lisäksi Country Life’n kappaleita on monella kokoelmalevyllä. Niitä ei yllä olevilla levyiltä löydy.

Orkesterin kokoonpano tänään (2016):

*Rejd Nylund, laulu ja akustinen kitara
– Lillbyssä asuva Rejd pyörittää omaa yritystä ja on tuttu näky polkupyörän selässä ja Vaasaloppetissa
*Henry Riihimäki, sähkökitara ja laulu
– Henry asuu Pietarsaaressa ja tekee töitä osa-aikaisesti Ekoroskilla. Harrastuksena hänellä on golf
*Peter Nylund, steel kitara ja laulu
– Peter asuu Teerijärvellä ja on yksityisyrittäjänä mainosalalla. Musiikki on nykyisin harrastuksena
*Peter Edström, rummut
– Peter asuu Ejdessä Purmolla ja on maatalousyrittäjä
*Börje Nylund, basso
– Börje asuu Kivjärvellä Kruunupyyssä ja hänellä on oma musiikki- ja viihdealan yritys

Orkesterissa lyhyempiä ja pidempiä jaksoja vaikuttaneet muusikot:

* Gunder Lövsund, akustinen kitara (Kruunupyy)
* Leif Hagnäs, akustinen kitara (Kokkola)
* Sixten Nyman, sähkökitara (Uusikaarlepyy)
* Lars Backlund, akustinen kitara (Kovjoki)
* Mats Lindh, rummut (Teerijärvi)
* Sonja Biskop (Lindh), laulu ja akustinen kitara (Kruunupyy /Oravainen)
* Toni Sandvik, rummut (Teerijärvi /Kovjoki)
* Esa Finnilä, sähkökitara (Vaasa)